ELÄMYSTUOTTEET TALVI

Koe aidon porotilan tunnelmaa! Tule tutustumaan porotilan elämään ja ruokkimaan aamutuimaan satapäistä porokarjaamme. Lähde taianomaiselle poroajelulle talven ihmemaahan tai iltarekiajelulle tähtitaivaan alle. Ihastele upeita revontulia tai nautiskele kolmen ruokalajin illallisesta kodallamme. Kuuntele poromiesten ja -naisten tarinoita villistä luonnosta, poroista ja pedoista. Maistele paikallisia herkkuja ja lämmittele nuotiolla. Shoppaile porotilan omia käsitöitä, koruja ja taidetta tai laadukkaita porotuotteita kaupallamme. 

Porotokan aamuruokinta poroaidalla

Osallistu satojen porojen aamiaiselle ikivanhalla poroaidallamme, missä tapaa kaikki tilan asukit. Ihastu aitoon porotilan arkeen, ota upeita kuvia porojen keskellä ja ruoki kesyimpiä porojen herkulla, jäkälällä. Aamuisin klo 9.00 vain varauksesta. Soita ja varaa vierailu tilalle, jonka kesto on noin 1 tunti. Vierailun päätteeksi tutustutaan tilan käsityöpajaan.

Hinta aikuinen 25 € (sis. alv) /hlö

Lapset 2-12v 15€ (sis. alv) /hlö

Porotilavierailu

Tule tilavierailulle aidolle porotilalle. Opastettu kierros ympäri koko tilan: vieraile ikivanhalla poroaidallamme, Ihastu porotilan elämään ja ota upeita kuvia satojen porojen keskellä, ruoki kesyimpiä porojen herkulla, jäkälällä. Kuule tilan historia ja tarinat poron vuodesta. Vierailun päätteeksi tutustutaan tilan käsityöpajaan, ja myymälään, missä on mahdollisuus ostaa porotilan omia tuotteita. Päivittäin vain varauksesta. Soita ja varaa vierailu tilalle, jonka kesto on noin 1 tunti. 

Hinta aikuinen 25 € (sis. alv) /hlö

Lapset 2-12v 15€ (sis. alv) /hlö

Porojooga

Tässä joogasalissa on luonto kaikkialla, porotokka ympärillä ja taivas kattona. Ympäröivä luonto ja sen äänet, porojen rauhallinen liikehdintä ja porokellojen kalkatus pitävät ajatukset juuri tässä hetkessä. Rauhalliset liikkeet ja harjoitteet tasapainottavat kehoa ja mieltä. Saamme porontaljat joogamatoiksi ja keskitymme noin tunniksi porojoogaan MunPolkuJoogan Piritan ohjauksessa. Tunnin päätteeksi vieraillaan porotilan käsityöpajalla ja myymälässä. Porojooga ei vaadi aiempaa joogakokemusta, vaan sopii kaikille, jotka haluavat kokea luonnon uudella tavalla. 

Hinta 30 € (sis. alv) / hlö

Pitkä rekiajelu 1,5km

Rekiajelu hellyttävien porojen kyydissä lämpimiin porontaljoihin peiteltynä upeissa talvimaisemissa Kujalan Porotilan läpi. 1,5km reitti seuraa jokivartta vanhaan kuusikkoon Kujalan porotilan omassa talven ihmemaassa. Poroajelu starttaa harjun juurelta, suuren parkkipaikan läheltä. Ajelun päätteeksi vieraillaan porotilan omalla käsityöpajalla. Soita ja varaa oma aikasi porojen kyydissä.

Pitkä rekiajelu 1,5km 59€ (sis. alv) / henkilö

Rekiajelu 300 metriä

Koe rekiajelu upeissa vaaramaisemissa lyhyellä reitillämme. Nauti ulkoilmasta lämpimiin porontaljoihin peiteltynä 300metrin poroajelulla kodallamme, korkealla Nissinjärven yläpuolella. Poroajelut varauksesta. Soita ja varaa oma aikasi porojen kyydissä.

Lyhyt poroajelu 300m 27€ (sis. alv) / hlö

Rekiajelu pimeässä

Satumainen rekiajelu poron kyydissä illan hämärässä ihanassa talven ihmemaassa. 1,5km reitti kulkee läpi pimeän metsän poron kyydissä lämpimien porontaljojen välissä. Illan pimeydessä on oma tunnelmansa ja ajelusta voi nauttia kaikilla aisteilla, kuulla kuinka reki lipuu pakkashangella, poron askeleet, talven äänet ja taianomainen tunnelma. Hyvällä tuurilla voi ihastella upeaa tähtitaivasta tai valoa hohtavaa kuutamoa. 

Hinta ajelulle 69€ (sis. alv) /hlö

Ohjelman kesto kokonaisuudessaan noin 1 h

Villiruoka illallinen porotilalla

Hemmottele makuhermojasi kolmen ruokalajin poroillallisella kodallamme avotulen lämmössä. Kysy lisää menu vaihtoehdoistamme! Porotilan väki viihdyttää tarinoilla elämästä porojen kanssa.  Illallisen jälkeen vierailemme porotarhalla, missä ruokitaan myös tilan sulostuttavat sarvipäät pikkuvasoineen.  Illan päätteeksi käymme tutustumassa tilan omaan käsityöpajaan, josta voi shoppailla laadukkaita porotuotteita, matkamuistoja tai taidetta.

Sopii erinomaisesti perheille ja pienryhmille (6-16 hlö)

99€ / henkilö

Revontulet porotilalla

Vietä unohtumaton ilta porotilalla revontulia bongaillen. Kuljemme talven pimeydessä lyhtyjen loisteessa läpi porotilan ikivanhalle poroaidallemme, missä tunnelmoimme satojen porojen seurassa ja toivomme näkevämme revontulet pellolta avautuvalla tähtitaivaalla. Kävelemme ylös kodalle, joka on porotilan korkeimmalla kohdalla. Sytytämme tulet pysyäksemme lämpiminä ja juomme kuumaa juomaa. Samalla kuuntelemme tarinoita poroista ja revontulista. Voimme köllöttää ulkona porontaljoilla kodan suurella terassilla ja tehdä havaintoja yötaivaalta. Jos näemme revontulet, nautimme niistä kodalta avautuvalla pellolla, mistä näkee koko taivaan. Mukaasi tarvitset lämpimät varusteet. Emme voi taata revontulia, sen ollessa hallitsematon luonnonilmiö.

 

​Lokakuulta Huhtikuulle, vain varauksesta, klo 19 tai klo 21 alkaen ennusteen mukaan

Hinta 49€ (sis. alv) /henkilö

Pororenki

Renkinä kelpaa touhuta! Vietä ikimuistoinen ja ulkoilmanraikas loma tilallamme pororenkinä. Tutustu mukanamme moniin erilaisiin poronhoidon talven askareisiin päivästä viikkoon. Suunnitellaan yhdessä, jotta voit tehdä toiveistasi totta.

Hinta alkaen 100 € (sis. alv) / päivä (sisältää poromiehen ateriat sekä monet päivän mittaan hörpättävät kahvit)

Varusteita vuokraamme tarpeen tullen.

Porotaksi

Tilaa porotilan isäntä poron kanssa kotiisi tai lomakohteeseesi Ruka-Kuusamon alueella.

Tarjolla poroajelu tai kyyti vaikka töistä kotiin, poron ruokinta ja tarinoita Kuusamolaisella huumorilla höystettynä.

Ohjelmaa voidaan kustomoida.

 

Hinta 100 € / tunti + 15 € / hlö (sis. alv)

Palju

Mikä sen parempaa kuin kylpeä puhtaassa lämpimässä vedessä hyvässä seurassa talvisen kirkkaan tähtitaivaan alla? Porotilan kylpytynnyri vuokrataan varauksesta. Kuljetus paikanpäälle kotiin tai mökille Kuusamon alueella. Vuorokaudesta viikkoon. Palju vetää 6-8 henkilöä ja lämpiää ulkoisella kaminalla.

Hinta 125-150 € (sis. alv) / vuorokausi

Joulupukki poron kanssa

Porotilan joulupukki poron kanssa ilahduttamaan pientä ja miksei isoakin väkeä.

Hinta määräytyy tilauksen mukaan.

Please reload

Tervetuloa jakamaan nämä hetket kanssamme! Mahdollisuus myös räätälöityihin ohjelmiin.

Kysy lisää iltaohjelmistamme!

 

Varaukset ja tiedustelut

Puh. +358 (0)40 5515927/Juha Kujala

kujalanporotila@gmail.com

KESÄN ELÄMYKSET

Koe aidon porotilan tunnelmaa! Tule mukaan porotilan kesätöihin, ihastelemaan vastasyntyneitä pikkuvasoja, ruokkimaan kotiporojamme, bongailemaan poroja luonnossa, keskikesän vasanmerkkuihin tai loppusyksyn syyserotuksiin! Kuuntele poromiesten ja -naisten tarinoita villistä luonnosta, poroista ja pedoista. Maistele paikallisia herkkuja kodalla tai nauti kolmen ruokalajin kotaillallinen. Shoppaile porotilan omia käsitöitä, koruja ja taidetta tai laadukkaita porotuotteita. 

Porotilavierailu

Tule kanssamme ruokkimaan porotilan kesäasukit ja nauttimaan tämän kesän ihanien pikkuvasojen seurasta. Porotarhalla pyörivät myös hurmaavat maskottimme. Tilan väki kertoo poron vuodesta ja jännittävistä seikkailuista porometsässä. Varauksesta aamuisin tai sovitusti.

 

Hinta 20 € (sis. alv)/ aikuinen

10 € (sis. alv)/ lapsi 2-12 vuotta

Perhelippu 50€ (sis. alv)/ 3-5 henkilöä

Kesto 1h

Kokoontuminen Kujalan Porotilan kodalla, Kemijärventie 131, Kuusamo

 

Vierailun yhteydessä pääsee tutustumaan myös tilan käsityöpajaan, jossa voi tehdä ostoksia; poroprinsessan uniikkeja käsitöitä, taidetta sekä koruja. Tarjolla ovat myös tilan suoramyyntituotteet.

Porojooga

Tässä joogasalissa on luonto kaikkialla, porot ympärillä ja taivas kattona. Ympäröivä luonto ja sen äänet, porojen rauhallinen liikehdintä ja porokellojen kalkatus pitävät ajatukset juuri tässä hetkessä. Rauhalliset liikkeet ja harjoitteet tasapainottavat kehoa ja mieltä. Porotilan väki tutustuttaa meidät poroihin kesätokan aamuruokinnalla, jonka jälkeen saamme porontaljat joogamatoiksi ja keskitymme noin tunniksi porojoogaan MunPolkuJoogan Piritan ohjauksessa. Sen jälkeen juodaan virkistävät juomat ja vieraillaan porotilan käsityöpajalla ja myymälässä. Porojooga ei vaadi aiempaa joogakokemusta, vaan sopii kaikille, jotka haluavat kokea luonnon uudella tavalla. 

Hinta 50 € (sis. alv) / hlö

Eräretki poron kanssa

Lähde poron ja porotilallisten mukaan luontoon. Kävele poron kanssa Kuusamon kauniissa luonnossa ja luo yhteys ympäröivään metsään ja sen eläimiin. Kuuntele tarinoita ja opi paljon. Hiljenny luonnon keskelle ja kuuntele sen ääniä, katsele ympärillesi, löydä villejä yrttejä, marjoja tai sieniä ja nauti luonnosta kaikilla aisteilla. Saatamme kohdata muita poroja tai eläimiä ja niiden jälkiä, ehkä jopa petoja. Opimme kulkiessamme porojen lisäksi perus luonnossa liikkumisen taitoja ja pidämme evästaukoja, mitkä ovat retkeilyn parhaita puolia!

 

Hinta 69€ (sis alv)/ henkilö, minimi 2 henkilöä

Hintaan sisältyy eväät, opastus ja vakuutukset

Kuljetukset järjestetään tarpeen mukaan

Kesto 2-3h

Aika kesäkuu-lokakuu

Retket luontoon starttaavat Kujalan porotilan kodalta, Kemijärventie 131, Kuusamo

Pororenki

Renkinä kelpaa touhuta! Vietä ikimuistoinen ja ulkoilmanraikas kesäloma tilallamme pororenkinä. Tutustu mukanamme poromiehen kesätöihin päivästä viikkoon. Suunnitellaan yhdessä, jotta voit tehdä toiveistasi totta. 

Hinta alkaen 100 € (sis. alv) / päivä (sisältää poromiehen ateriat sekä monet päivän mittaan hörpättävät kahvit)

Varusteita vuokraamme tarpeen tullen.

Vasanmerkkuu

Lähde mukaan poromiehen kesäyöhön ja koe salassa pysynyt perinnetapahtuma omin silmin. Kun porot tokkaantuvat kesän kuumuudessa, räkän alkaessa, ne ajetaan aitaan yhdeksi yöksi. Liity mukaan porojen aitaanajoon ja tule aidalle ottamaan pikkuvasoja kiinni sekä seuraamaan merkkausta kesäyössä. Iltapalat poromiesten nuotiolla sisältyvät hintaan. Vasanmerkkuu päivän varotusajalla. Juhannuksesta heinäkuun lopulle. Säävaraus mukaan. 

 

Hinta 100€(sis. alv)/ henkilö

Hintaan sisältyy eväät

Kuljetukset järjestetään tarpeen mukaan

Kesto 5-12h

Kokoontuminen Kujalan Porotilan kodalla, Kemijärventie 131, Kuusamo

Syyserotukset

Lähde mukaan poroerotuksiin syysaidalle Kuusamon korpeen. Näet valtavasti poroja ja pääset läheltä seuraamaan miten poromiehet erottelevat ja merkkaavat omat poronsa ja puhuvat salakieltään keskenään. Lämmittele kanssamme nuotiolla ja koe tämä mystinen maailma. Kumpparit jalkaan tai meiltä vuokralle. Päivän varotusaika. Lokakuulta marraskuulle. Vain varauksesta.

 

Hinta 50€ (sis. alv) / henkilö

Hintaan sisältyy eväät

Kuljetukset järjestetään tarpeen mukaan

Kesto 3-8h

Villiruoka illallinen porotilalla

​Hemmottele makuhermojasi kolmen ruokalajin poroillallisella kodallamme avotulen lämmössä. Kysy lisää menu vaihtoehdoistamme! Porotilan väki viihdyttää tarinoilla elämästä porojen kanssa.  Illallisen jälkeen vierailemme porotarhalla, missä ruokitaan myös tilan sulostuttavat sarvipäät pikkuvasoineen.  Illan päätteeksi käymme tutustumassa tilan omaan käsityöpajaan, josta voi shoppailla laadukkaita porotuotteita, matkamuistoja tai taidetta.

Sopii erinomaisesti perheille ja pienryhmille (6-16 hlö)

99€ / henkilö

Palju

Pehmeä kylpy kesäiltaan. Porotilan kylpytynnyri vuokrataan varauksesta. Kuljetus paikanpäälle kotiin tai mökille Ruka-Kuusamon alueella. Vuorokaudesta viikkoon. Palju vetää 6-8 henkilöä ja lämpiää ulkoisella kaminalla.

Kesähinta 80€ / vuorokausi 150€ / 2 vuorokautta (sis. alv)

Nouto ja palautus klo 12 aikaan tai sovitusti

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • White YouTube Icon
  • Instagram_App_Large_May2016_200

Kujalan Porotila on Green Activities sertifioitu yritys! Teemme pitkäjänteistä työtä ainutlaatuisen arvokkaan ympäristömme hyväksi, porojemme luonnollisen elinympäristön suojelemiseksi ja ylläpitääksemme pitkiä perinteitämme. Olemme sitoutuneet kestävän matkailun periaatteisiin ja kehittämään toimintaamme avoimesti ja jatkuvasti. Tutustu tarkemmin vastuulliseen toimintaamme ja kysy lisää ympäristötyöstämme tilalla ja koko poronhoitoalueella!

Kemijärventie 131, 93800 Ruka-Kuusamo    |   p. +358 405515927

©2017 by Kujalan porotila since 1860.

0

OSTOSKORI