top of page

Porotilan päivitystä

Kesän aikana on tapahtunut paljon. Porotila elää tällä hetkellä muutoksessa, kun valmistelemme tulevan talven matkailukautta. Edellisestä blogitekstistä onkin vierähtänyt aikaa. Lumi oli vielä maassa ja nyt jo uutta lunta odotellaan.

Vähäluminen kesä meni vauhdilla. Porojen vasonta toukokuussa oli kelien puolesta haastava ja pilkillekin päästiin vielä kesäkuussa. Porotyöt tehtiin kuitenkin normaaliin tapaan, vasanmerkkuut alkoivat juhannuksen jälkeen ja kestivät reilun pari viikkoa. Pelloilta on korjattu rehusato, leikattu lehtikerput, nostettu talven jäkälät, korjattu aidat ja tehty lukematon määrä erilaisin pienempiä ja isompia porohommia.

Vasat merkattiin normaalisti, vaikka paljon oli vasoja hävinnyt.

Mirana pikkuvasa

Mirana poro muutti meille kesälomien jälkeen. Oli orvon vasan aika päästä muiden porojen seuraan. Tämän ihanan pikkuisen liikkeet kuulee kellon kilinästä.

Porotilalla on eletty vahvan rakentamisen aikaa. Meille valmistuu lähiaikoina uusi wc/varasto rakennus. Seuraavien parin viikon aikana harjun päätyyn luonnon rauhaan nousee vielä komea laavu revontulien katseluun ja tunnelmointiin.

Kodan viereen on kesän aikana noussut uusi rakennus.

Laavun paikalta avautuu näkymä Pikkunissille. Rekireitti kulkee järven rannassa laavulle asti.

Olemme raivanneet ja pohjustaneet uudet rekireitit kauniiseen vaaramaisemaan porotilamme ympäristöön. Uusi tuloliittymä Kemijärventieltä löytyy nyt helposti hienojen opasteiden ansiosta. Meillehän pääsee näppärästi myös Skibussilla! Uudet parkkialueet, uusi tie ja tienvarsimainos, opasteviitat ja taulut ovat vähitellen valmistuneet ja päälle vielä muutama poroaitaus. Kaikki on suunniteltu ja tehty niin, että voimme palvella vieraitamme paremmin ja joustavammin pitkin vuotta.

Nyt meille löytää!

SkiBus pysäkki Kujalan Porotila!

Autot jäävät alas parkkiin. Uutta tietä myöten noustaan rauhalliselle harjulle.

Uusi rekireitti kulkee kauniissa maisemissa.

Tilan käsityöpajakin on muovautunut entistä enemmän poroprinsessan näköiseksi ja sen yhteydessä oleva putiikki on myös pian valmis. Porotilalla on kova tekemisen meininki, mikä on tietysti luonnollinen ominaisuus Kujalan suvussa ja tällä tilalla.

Olemme myös tehneet kovasti töitä viestinnän ja markkinoinnin suhteen. Tilalla on käynyt monia matkanjärjestäjiä, joiden kanssa saamme tehdä jatkossa hedelmällistä yhteistyötä. Paikallisesti kanssamme toimivat yhteistyökumppanit ovat kultaakin arvokkaampia ja näihin suhteisiin tulemme panostamaan jatkossakin erityisen paljon.

Yhdessä kun tehdään, hyvä tulee. Porotilalle haetaan nyt työntekijöitä ensi talveksi.

Nyt on poron vuosi edennyt siihen, että on porojen rykimä eli kiima-aika alkanut. Siitä tietää, että poroerotukset alkavat hyvin pian. Tämä onkin poroihmisten parasta aikaa, kun korjataan kuluvan vuoden satoa ja saadaan nähdä taas kaikki tutut sarvipäät.

Pysykäähän kuulolla, sillä myös syyserotuksiin on mahdollisuus tutustua kanssamme! Täällä ollaan jo innoissaan lähdössä metsään.

Haluatko mukaan syyserotuksiin? Soittele ja varaudu lähtöön päivään varoitusajalla.

Rakentaminen on vielä kesken ja erotuksiin ollaan lähdössä. Ilmoita siis tulostasi, niin pyrimme olemaan vastassa. Meille voi sopia vierailun etukäteen soittamalla.

Jännittävää ja raikasta syksyä kaikille!

Recent Posts
Archive
bottom of page