top of page

KESÄN ELÄMYKSET

Koe aidon porotilan tunnelmaa! Tule mukaan porotilan kesätöihin, ihastelemaan vastasyntyneitä pikkuvasoja, ruokkimaan kotiporojamme, takkaporovaellukselle lähiluontoon, keskikesän vasanmerkkuihin tai loppusyksyn syyserotuksiin! Kuuntele poromiesten ja -naisten tarinoita villistä luonnosta, poroista ja pedoista. Nauti kokin loihtimasta villiruokaillallisesta kodalla tai porokeskuksen tiloissa. Shoppaile porotilan omia käsitöitä, koruja ja taidetta tai laadukkaita porotuotteita. Kesän ohjelmat ovat varattavissa kesäkuusta lokakuulle.

IMGL4186.jpg
Porotilan ihana aamu

Koe aidon porotilan elämää ikivanhalla poroaidalla suloisten porojen seurassa. Tilakierroksella kuullaan tarinoita poronvuodesta sekä tilan historiaa, ihastellaan upeita maalaismaisemia ja ruokitaan tilan porot vasoineen. Vierailulla tutustutaan myös tilan käsityöpajaan ja myymälään. 

Hinta 20€ / aikuinen,

10€ / lapsi 2−12v

Kesto 1h

Kujalan Porotila porojooga 4.jpg
Porojooga

Joogaa porojen keskellä aidolla porotilalla. Nauti hyvinvoinnista luonnossa oppien poromaisia asanoita. Tutustu joogaaviin poroihin ja tilan käsityöpajaan ja myymälään. 

Hinta 39€ 

Kesto 1,5h

IMGL4070.jpg
Takkaporovaellus 4,5km

Ikimuistoinen kävely poron kanssa porojen laidunmaiden läpi. Poro kantaa perinteen mukaisesti muonamme, joista pääsemme nauttimaan matkan varrella. Siitä perinteinen nimitys "takkaporo". Retki on rento, mutta maasto vaatii hyvän peruskunnon sekä asianmukaiset varusteet. 

 

Hinta 59€/aikuinen,

39€/lapsi 2−12v

Hintaan sisältyy eväät, opastus ja vakuutukset

Kesto 3h

pororenki2.JPG
Päivä pororenkinä

Koe aidon porotilan elämää ikivanhalla porotilalla ja nauti aidoista elämyksistä mitä poromiehen päivä tuo rengille tullessaan. Päivä alkaa ihanalla porotilan aamulla rauhassa poroihin tutustuen. 

Hinta 119€

Kesto 6h

Kysy myös majoituksesta!

nuotio.JPG
Villiruokaillallinen ja porotilavierailu

Hemmottele makuhermojasi kolmen ruokalajin poroillallisella kodallamme avotulen lämmössä. Porotilan väki viihdyttää tarinoilla elämästä porojen kanssa.  Illan aikana vieraillaan myös porotarhalla, missä ruokitaan tilan porot pikkuvasoineen.  Illan päätteeksi käymme tutustumassa tilan omaan käsityöpajaan ja myymälään, josta voi shoppailla laadukkaita porotuotteita, matkamuistoja tai taidetta. Sopii erinomaisesti perheille ja pienryhmille. Kysy lisää!

Hinta 95€ / aikuinen

59€ / lapsi 2-12v

Rykimäillallinen 3.jpg
Poroisännän illallinen

Unohtumaton ilta 4-ruokalajin illallisella porokeskuksen tunnelmallisessa ravintolassa. Menu vaihtuu sesongin mukaan ja tilausryhmille voidaan järjestää yksityisiä illallisia. Illan aikana kuulee tarinoita porojen maailmasta ja tutustuu myös tilan käsityöpajaan ja myymälään, josta voi shoppailla laadukkaita porotuotteita, matkamuistoja tai taidetta. Sopii erinomaisesti perheille ja pienryhmille. Kysy lisää!

Hinta 89€ / henkilö

Rykimäillallinen2.jpg
Fine dining poroillallinen

Upea 5-ruokalajin illallinen porokeskuksen tunnelmallisessa ravintolassa. Menu vaihtuu aina sesongin mukaan. Illan aikana kuulee tarinoita porojen maailmasta ja tutustuu myös tilan käsityöpajaan ja myymälään, josta voi shoppailla laadukkaita porotuotteita, matkamuistoja tai taidetta. Sopii erinomaisesti juhliin ja yksityistilaisuuksiin. Kysy lisää!

Hinta 99€ / henkilö

vasanmerkkuu.jpg
Vasojen korvamerkintä

Lähde mukaan poromiehen kesäyöhön ja koe salassa pysynyt perinnetapahtuma omin silmin. Liity mukaan porojen aitaanajoon tai tule aidalle seuraamaan pikkuvasojen korvamerkkausta kesäyössä. Iltapalat sisältyvät hintaan. Vasanmerkkuu päivän varotusajalla. Juhannuksesta heinäkuun lopulle. Säävaraus. 

 

Hinta 100€ / hlö

Kuljetukset järjestetään tarpeen mukaan

Kesto 3-12h

syyserotus.jpg
Syyserotukset

Lähde mukaan poroerotuksiin syyserotusaidalle Kuusamon korpeen. Näet valtavasti poroja ja pääset läheltä seuraamaan miten poromiehet erottelevat ja merkkaavat omat poronsa ja puhuvat salakieltään keskenään. Lämmittele kanssamme nuotiolla ja koe tämä mystinen maailma. Suosittelemme ottamaan kumisaappaat mukaan. Päivän varotusaika, lokakuu-marraskuu.

 

Hinta 50€ / hlö

Hintaan sisältyy eväät

Kuljetukset järjestetään tarpeen mukaan

Kesto 3-8h

palju.jpg
Palju vuokralle

Pehmeä kylpy kesäiltaan. Porotilan kylpytynnyri vuokrataan varauksesta Ruka-Kuusamon alueelle ja tarvittaessa myös kuljetus onnistuu. Vuokrataan vuorokaudesta viikkoon. Palju vetää 6-8 henkilöä ja lämpiää ulkoisella kaminalla.

Kesähinta 80€ / vuorokausi, 150€ / 2 vuorokautta

Kuljetus ja nouto 20€ / suunta

Nouto ja palautus klo 12 aikaan tai sovitusti

Tervetuloa jakamaan nämä hetket kanssamme! Mahdollisuus myös räätälöityihin ohjelmiin. Kysy lisää iltaohjelmistamme ja vuokrattavista tiloistamme!

 

Varaukset ja tiedustelut

Puh. +358 (0)40 5515927/Juha Kujala

kujalanporotila@gmail.com

TALVEN ELÄMYSTUOTTEET

Koe aidon porotilan tunnelmaa! Tule tutustumaan porotilan elämään ja ruokkimaan aamutuimaan satapäistä porokarjaamme. Lähde taianomaiselle poroajelulle talven ihmemaahan tai iltarekiajelulle tähtitaivaan alle. Ihastele upeita revontulia tai nautiskele kolmen ruokalajin illallisesta kodallamme. Kuuntele poromiesten ja -naisten tarinoita villistä luonnosta, poroista ja pedoista. Maistele paikallisia herkkuja ja lämmittele nuotiolla. Shoppaile porotilan omia käsitöitä, koruja ja taidetta tai laadukkaita porotuotteita kaupallamme. Talven elämykset ovat varattavissa marraskuusta huhtikuuhun.

Porotokka.jpe
Porotokan aamuruokinta poroaidalla

Osallistu satojen porojen aamiaiselle ikivanhalla poroaidallamme. Ihastu aitoon porotilan arkeen ja sen upeaan luontoon, ota upeita kuvia porojen keskellä ja ruoki kesyimpiä porojen herkulla, jäkälällä. Kuule tarinoita poronvuodesta ja tilan historiasta. Vierailun päätteeksi tutustutaan tilan käsityöpajaan.

 

Hinta aikuinen 25€  /hlö

Lapset 2-12v 15€ /hlö

Kesto 1h

Tilavierailu.jpe
Porotilavierailu

Tule tilavierailulle aidolle porotilalle. Opastettu kierros ympäri koko tilan: vieraile ikivanhalla poroaidallamme, ihastu porotilan elämään ja ota upeita kuvia satojen porojen keskellä, ruoki kesyimpiä porojen herkulla, jäkälällä. Kuule tilan historia ja tarinat poron vuodesta. Vierailun päätteeksi tutustutaan tilan käsityöpajaan, ja myymälään, missä on mahdollisuus ostaa porotilan omia tuotteita. 

 

Hinta  25€ / aikuinen

15€ / lapsi 2-12v

Kesto 1h

Safari.jpg
Safari porojen maailmassa

Hyppää porojen maailmaan 1,5km rekiajelulla aidon porotilan ympäristössä. Kääriydy lämpimiin porontaljoihin ja nauti rauhallisesta kyydistä. Vieraile myös porotilan ikivanhassa poroaitauksessa. Näe satoja poroja ja ruoki niistä kesyimpiä jäkälällä. Tilakierroksen päätteeksi olet tervetullut myös porotilan käsityöpajalle ja myymälään, mistä löytyy laadukkaat porotuotteet, lihat, taljat ja sarvet sekä taidetta ja käsitöitä.

 

Hinta  79 € / aikuinen

49 € / lapsi 2-12 v

Kesto 1,5h

Rekiajelu.jpg
Pieni safari porojen maailmassa

Hyppää hetkeksi porojen maailmaan lyhyellä 300 metrin rekiajelulla aidon porotilan ympäristössä. Kääriydy lämpimiin porontaljoihin ja nauti muutaman minuutin ajelusta.  Vieraile porotilan ikivanhassa poroaitauksessa. Näe satoja poroja ja ruoki niistä kesyimpiä jäkälällä. Tilakierroksen päätteeksi olet tervetullut myös porotilan myymälään, mistä löytyy laadukkaat porotuotteet, lihat, taljat ja sarvet sekä taidetta ja käsitöitä.

 

Hinta  49 € / aikuinen

29 € / lapsi 2-12 v

Kesto 1 h 15 minuuttia

Porojooga 63.jpg
Porojooga

Joogaa porojen keskellä aidolla porotilalla. Tässä joogasalissa on luonto kaikkialla, porotokka ympärillä ja taivas kattona. Levitämme porontaljat joogamatoiksi ja keskitymme noin tunniksi porojoogaan. Nauti hyvinvoinnista luonnossa oppien poromaisia asanoita. Tutustu joogaaviin poroihin ja tilan käsityöpajaan ja myymälään.
 

Hinta 39 € / hlö

Kesto 1,5h

Kujalan_porotila,_nettikäyttö-4884.jpg
Pitkä rekiajelu 1,5km

Rekiajelu hellyttävien porojen kyydissä lämpimiin porontaljoihin peiteltynä upeissa talvimaisemissa Kujalan Porotilalla. Rauhallinen 1,5km rekiajelu kulkee jokivarressa vanhassa kuusikossa. Ajelun päätteeksi vieraillaan porotilan myymälässä. Kesto kokonaisuudessaan 1h.
 

Hinta 59€ / aikuinen

39 € / lapsi 2-12v

Kujalan Porotila62.jpg
Lyhyt rekiajelu 300m

Koe rekiajelu upeissa talvimaisemissa lyhyellä reitillämme. Nauti ulkoilmasta lämpimiin porontaljoihin peiteltynä 300metrin poroajelulla.
 

Hinta  27€ / aikuinen

19 € / lapsi 2-12v

pimeärekiajelu.jpg
Iltarekiajelu

Taianomainen rekiajelu talven ihmemaassa. Nauti iltarekiajelusta kaikilla aisteilla ja kuuntele talven ääniä lämpimiin porontaljoihin käärittynä. Ajelun päätteeksi vieraillaan tilan käsityöpajalla ja myymälässä. Ohjelman kesto kokonaisuudessaan noin 1 tunti.


 

Hinta  69€ /hlö

revontulet.jpg
Revontulet porotilalla

Vietä unohtumaton ilta porotilalla revontulia bongaillen. Kiertele porotilalla satojen porojen keskellä, lämmittele kodan nuotiolla kuumaa mehua hörppien tai köllötä hangessa porontaljalla ja seuraa taivaankappaleita. Kuule tarinoita poroista ja revontulista. Mukaasi tarvitset lämpimät varusteet. Emme voi taata revontulia, sen ollessa hallitsematon luonnonilmiö.

 

Hinta 49€ /henkilö

IMG-20190124-WA0006.jpg
Villiruoka-kotaillallinen 

Hemmottele makuhermojasi kolmen ruokalajin poroillallisella kodallamme avotulen lämmössä. Porotilan väki viihdyttää tarinoilla elämästä porojen kanssa.  Illan aikana vieraillaan myös porotarhalla, missä ruokitaan tilan porot.  Illan päätteeksi käymme tutustumassa tilan omaan käsityöpajaan ja myymälään, josta voi shoppailla laadukkaita porotuotteita, matkamuistoja tai taidetta. Sopii erinomaisesti perheille ja pienryhmille. Kysy lisää!

Hinta 99€ / henkilö

Rykimäillallinen 3.jpg
Poroisännän illallinen

Unohtumaton ilta 4-ruokalajin villiruokaillallisella porokeskuksen tunnelmallisessa ravintolassa. Menu vaihtuu sesongin mukaan ja ryhmille voidaan järjestää myös yksityisiä illallisia. Illan aikana kuulee tarinoita porojen maailmasta ja tutustuu myös tilan käsityöpajaan ja myymälään, josta voi shoppailla laadukkaita porotuotteita, matkamuistoja tai taidetta. Kysy lisää!

Hinta 89€ / henkilö

Rykimäillallinen2.jpg
Fine dining poroillallinen

Upea 5-ruokalajin illallinen porokeskuksen tunnelmallisessa ravintolassa. Menu vaihtuu aina sesongin mukaan. Illan aikana kuulee tarinoita porojen maailmasta ja tutustuu myös tilan käsityöpajaan ja myymälään, josta voi shoppailla laadukkaita porotuotteita, matkamuistoja tai taidetta. Sopii erinomaisesti juhliin ja yksityistilaisuuksiin. Kysy lisää!

Hinta 99€ / henkilö

porotila_12.jpg
Päivä pororenkinä

Renkinä kelpaa touhuta! Vietä ikimuistoinen ja ulkoilmanraikas lomapäivä tilallamme pororenkinä. Tutustu mukanamme moniin erilaisiin porotilan askareisiin ja opi paljon päivän aikana. Tässä aito ja ainutlaatuinen elämys!

 

Hinta 119 €  / hlö

Kesto 6h

Kysy myös majoituksesta!

porotaksi.jpg
Porotaksi

Hyppää pororekeen ja nauti tasaisesta kyydistä toivomallasi matkalla Ruka-Kuusamon alueella, kuitenkin kohtalaisen tasaisessa maisemassa. Tässä oiva lahjaidea tai ohjelmanumero tapahtumaan. Ajelun hintaan sisältyy myös rekiporon ruokinta ja tarinoita Kuusamolaisella huumorilla höystettynä.

 

Hinta 150 € / tunti

palju.jpg
Palju vuokralle

Mikä sen parempaa kuin kylpeä puhtaassa lämpimässä vedessä hyvässä seurassa talven keskellä? Porotilan kylpytynnyri vuokrataan vuorokaudesta viikkoon ja kuljetus kohteeseen järjestyy tarvittaessa Ruka-Kuusamon alueelle. Palju vetää 6-8 henkilöä ja lämpiää ulkoisella kaminalla.
 

Hinta 125-150 € / vuorokausi

Kuljetus 20 € / suunta

bottom of page