top of page

RAKKAUDESTA POROIHIN

Olemme iso porotila ja pieni poromatkailu- ja perheyritys keskellä Kuusamon kauneinta luontoa Rukatunturin läheisyydessä. Talvisin meillä nautitaan ikimuistoisista hetkistä porojen kyydissä, tulevaisuudessa toivottavasti myös pidemmistä retkistä läheiseen luontoon. Poromme ovat osa perhettämme ja iso osa jokapäiväistä elämäämme. Pidämme poroistamme rakkaudella huolta, talvisin kotonamme. Porot ruokitaan ja jututetaan joka aamu. Iltaisin seikkaillaan hangilla tähtitaivaan alla. Kesäisin tarkkailemme rakkaita sarvipäitä pienten vasojen kanssa aktiivisesti kiikareiden etäisyydeltä. 

Kujalan porotila Juha Kujala
Poronvasa Kujalan porotila.jpg
koirat.jpg

Porotilamme sijaitsee Nissinvaaran kupeessa Nissinjärven maisemien yläpuolella. Kujalat ovat asuttaneet seutua jo toista vuosisataa. Rakennukset tilalla ovat kokeneet kaikenlaista ja lisääntyneet sukupolvien myötä. Tilaamme ympäröivät pellot työllistävät tilallisia kesäisin ja ruokkivat poromme talvisin. Tänä päivänä tilalla asuvat satapäinen porotokka, ahkera poromies ja Oivangin paliskunnan poroisäntä Juha taiteellisen vaimonsa Jennin kanssa, pienet kuudennen polven poromiehet Väinö ja Jussi, sekä ihastuttava lapinkoira Kiela ja lapin porokoira Naava, joka auttaa isäntäänsä porotöissä. Porojamme asuu talvisin myös Rukan rinteillä Rosa ja Rudolf reitillä.

Kujalan Porotila Uuno poro ja jenni.jpg
Juha ja porot.jpg
IMGL4274.jpg

Korkeat metsät ja komeat vaarat nousevat takapihaltamme ja mutkittelevat järvien ja lampien kanssa kilpaa kauas erämaahan. Vaihtelevassa maastossa taittuu matka milloin lumikengillä, moottorikelkalla, milloin mönkijällä ja jalan. Rikas luonto tarjoaa sekä meille että poroille mahtavat sienet ja marjat, eväät ja maisemat.

bottom of page