RAKKAUDESTA POROIHIN

Olemme iso porotila ja pieni poromatkailu- ja perheyritys keskellä Kuusamon kauneinta luontoa Rukatunturin läheisyydessä. Talvisin meillä nautitaan ikimuistoisista hetkistä porojen kyydissä, tulevaisuudessa toivottavasti myös pidemmistä retkistä läheiseen luontoon. Poromme ovat osa perhettämme ja iso osa jokapäiväistä elämäämme. Pidämme poroistamme rakkaudella huolta, talvisin kotonamme. Porot ruokitaan ja jututetaan joka aamu. Iltaisin seikkaillaan hangilla tähtitaivaan alla. Kesäisin tarkkailemme rakkaita sarvipäitä pienten vasojen kanssa aktiivisesti kiikareiden etäisyydeltä. 

Porotilamme sijaitsee Nissinvaaran kupeessa Nissinjärven maisemien yläpuolella. Kujalat ovat asuttaneet seutua jo toista vuosisataa. Rakennukset tilalla ovat kokeneet kaikenlaista ja lisääntyneet sukupolvien myötä. Tilaamme ympäröivät pellot työllistävät tilallisia kesäisin ja ruokkivat poromme talvisin. Tänä päivänä tilalla asuvat satapäinen porotokka, ahkera poromies ja Oivangin paliskunnan poroisäntä Juha taiteellisen vaimonsa Jennin kanssa sekä ihastuttava lapinkoira Kiela ja lapin porokoiran pentu Naava, joka tulee isona auttamaan isäntäänsä porotöissä. Porojamme asuu talvisin myös Rukan rinteillä Rosa ja Rudolf reitillä.

Korkeat metsät ja komeat vaarat nousevat takapihaltamme ja mutkittelevat järvien ja lampien kanssa kilpaa kauas erämaahan. Vaihtelevassa maastossa taittuu matka milloin lumikengillä, moottorikelkalla, milloin mönkijällä ja jalan. Rikas luonto tarjoaa sekä meille että poroille mahtavat sienet ja marjat, eväät ja maisemat.

  • Facebook Social Icon
  • White YouTube Icon
  • Instagram_App_Large_May2016_200

Kujalan Porotila on Green Activities sertifioitu yritys! Teemme pitkäjänteistä työtä ainutlaatuisen arvokkaan ympäristömme hyväksi, porojemme luonnollisen elinympäristön suojelemiseksi ja ylläpitääksemme pitkiä perinteitämme. Olemme sitoutuneet kestävän matkailun periaatteisiin ja kehittämään toimintaamme avoimesti ja jatkuvasti. Tutustu tarkemmin vastuulliseen toimintaamme ja kysy lisää ympäristötyöstämme tilalla ja koko poronhoitoalueella!

Kemijärventie 131, 93800 Ruka-Kuusamo    |   p. +358 405515927

©2017 by Kujalan porotila since 1860.

0

OSTOSKORI