Juhlahumua porotilalla

Menneenä viikonloppuna vietimme ikimuistoisia juhlia porotilallamme. Tässä tunnelmia eiliseltä. Miten sinä juhlisit meillä?

Viimeiset viikot kahvilana toiminut kotamme on hurmannut kävijänsä upeilla maisemilla ja tunnelmallaan. Hieno tila vetää ihmisiä puoleensa ja inspiroi erilaisiin tapahtumiin upeassa ympäristössä.

Kun rakas ystäväni halusi viettää merkkipäivänsä kodalla läheistensä kanssa, järjestimme yhdessä ikimuistoiset juhlat hänen syntymäpäivänsä kunniaksi. Samalla pääsimme testaamaan uusia aktiviteetteja, jotka ovat myös ensi talven ohjelmistoamme!

Aamu valkeni aurinkoisena ja uusi lumi kimalteli paksuna vaippana kodan ympäristössä. Reipas lähtö päivään alkoi lumitöillä. Onneksi oli apureita paikalla! Terassi saatiin puhaaksi lumesta ja aurinko lämmitti porontaljat valmiiksi vieraita varten.

Kodalle vietiin päivän antimet, sellaisenaan, koska ohjelmassa oli kotakokkailua yhdessä. Juhlien valmisteluun riitti siis kunnon suunnittelu. Tulet sytytettiin lämmittämään sekä kahvia, että vieraita. Ilmapallot ovensuussa toivottivat juhlakalun vieraineen tervetulleeksi.

Mitä päivän ohjelmassa olikaan? Kaunis keli oikein houkutteli ulkoilemaan. Ensimmäinen ohjelmanumero olikin reipas lumikenkäily. Suunniteltu reitti kulki monimuotoisen maisemamme ympäri, ylös, alas, järvelle, metsään ja tietysti, ehkei aivan yllätyksenä, porojen sekaan aitaukseen!

Lumikengät löysivät takaisin kodalle ja juhlat jatkuivat kuplien auringon syleilyssä. Terassilla nautittiin poroisat alkupalat ja juhlakalu yllätettiin poroajelulla. Yhteisvoimin valmistui ihanaa salaattia ja loimulohta. Päivä hujahti iloisessa seurassa hyvin juttujen ja tarjoilujen äärellä. Todellakin omannäköiset juhlat!

Meillähän paistaa aina aurinko. Sen lisäksi voimme järjestää erilaisia aktiviteetteja ja ohjelmaa. Lasten juhlissa on paistettu makkaraa, juotu mehua ja syöty karkkia, heitetty suopunkia, käyty poroajelulla ja tavattu iso tokka aidallamme. Lumikenkiä löytyy seuraaville lumille sauvoineen ja kotakokkaukseen on välineet valmiina. Otamme vastaan erilaisia ideoita. Meiltä saa vuokrattua myös pelkän tilan, jos haluaa itse touhuta kaiken muun. Juhliin, kokouksiin tai mihin vaan.

Järjestä omannäköiset juhlat tai kerää ystävät tai sukulaiset yhteen meidän tilalla.

Recent Posts
Archive
  • Facebook Social Icon
  • White YouTube Icon
  • Instagram_App_Large_May2016_200

Kujalan Porotila on Green Activities sertifioitu yritys! Teemme pitkäjänteistä työtä ainutlaatuisen arvokkaan ympäristömme hyväksi, porojemme luonnollisen elinympäristön suojelemiseksi ja ylläpitääksemme pitkiä perinteitämme. Olemme sitoutuneet kestävän matkailun periaatteisiin ja kehittämään toimintaamme avoimesti ja jatkuvasti. Tutustu tarkemmin vastuulliseen toimintaamme ja kysy lisää ympäristötyöstämme tilalla ja koko poronhoitoalueella!

Kemijärventie 131, 93800 Ruka-Kuusamo    |   p. +358 405515927

©2017 by Kujalan porotila since 1860.

0

OSTOSKORI