top of page

Juhlahumua porotilalla

Menneenä viikonloppuna vietimme ikimuistoisia juhlia porotilallamme. Tässä tunnelmia eiliseltä. Miten sinä juhlisit meillä?

Kokkailia terassilla

Viimeiset viikot kahvilana toiminut kotamme on hurmannut kävijänsä upeilla maisemilla ja tunnelmallaan. Hieno tila vetää ihmisiä puoleensa ja inspiroi erilaisiin tapahtumiin upeassa ympäristössä.

Kun rakas ystäväni halusi viettää merkkipäivänsä kodalla läheistensä kanssa, järjestimme yhdessä ikimuistoiset juhlat hänen syntymäpäivänsä kunniaksi. Samalla pääsimme testaamaan uusia aktiviteetteja, jotka ovat myös ensi talven ohjelmistoamme!

Aamu valkeni aurinkoisena ja uusi lumi kimalteli paksuna vaippana kodan ympäristössä. Reipas lähtö päivään alkoi lumitöillä. Onneksi oli apureita paikalla! Terassi saatiin puhaaksi lumesta ja aurinko lämmitti porontaljat valmiiksi vieraita varten.

aurinkoterassi maisemalla

Kodalle vietiin päivän antimet, sellaisenaan, koska ohjelmassa oli kotakokkailua yhdessä. Juhlien valmisteluun riitti siis kunnon suunnittelu. Tulet sytytettiin lämmittämään sekä kahvia, että vieraita. Ilmapallot ovensuussa toivottivat juhlakalun vieraineen tervetulleeksi.

nokipannukahvia avotulella
Rekiajelua ja ilmapalloja

Mitä päivän ohjelmassa olikaan? Kaunis keli oikein houkutteli ulkoilemaan. Ensimmäinen ohjelmanumero olikin reipas lumikenkäily. Suunniteltu reitti kulki monimuotoisen maisemamme ympäri, ylös, alas, järvelle, metsään ja tietysti, ehkei aivan yllätyksenä, porojen sekaan aitaukseen!

Lumikengät löysivät takaisin kodalle ja juhlat jatkuivat kuplien auringon syleilyssä. Terassilla nautittiin poroisat alkupalat ja juhlakalu yllätettiin poroajelulla. Yhteisvoimin valmistui ihanaa salaattia ja loimulohta. Päivä hujahti iloisessa seurassa hyvin juttujen ja tarjoilujen äärellä. Todellakin omannäköiset juhlat!

Meillähän paistaa aina aurinko. Sen lisäksi voimme järjestää erilaisia aktiviteetteja ja ohjelmaa. Lasten juhlissa on paistettu makkaraa, juotu mehua ja syöty karkkia, heitetty suopunkia, käyty poroajelulla ja tavattu iso tokka aidallamme. Lumikenkiä löytyy seuraaville lumille sauvoineen ja kotakokkaukseen on välineet valmiina. Otamme vastaan erilaisia ideoita. Meiltä saa vuokrattua myös pelkän tilan, jos haluaa itse touhuta kaiken muun. Juhliin, kokouksiin tai mihin vaan.

Pikku Pete Jäbäleissön

Järjestä omannäköiset juhlat tai kerää ystävät tai sukulaiset yhteen meidän tilalla.

Recent Posts
Archive
bottom of page